Дика природа

Сайт про красу природи

  • English
  • Русский
  • Українська
  • Ряд хижі сумчасті – це родина австралійських ссавців із однойменного ряду. Ареал поширення обмежується Австралією, Тасманією, Новою Гвінеєю і іншими прилеглими до них островами. Це найпримітивніші тварини із родини сумчастих. Ряд включає в себе більше 60 видів тварин: від сумчастих мишей до тасманійського диявола і сумчастого вовка. Живуть в самих різних ландшафтах. Ведуть переважно наземний або деревний спосіб життя, найбільш активні вночі. Вагітність триває від 8 до 13 днів, звичайний виводок становить 3-10 дитинчат. Найбільший представник ряду – це тасманійський диявол, найдрібніший – сумчастий посум.

    Ряд хижі сумчасті включає в себе 3 окремих сімейства, 15 самостійних родів і від 60 до 65 видів тварин. На сьогоднішній день ряд хижі сумчасті ділиться на дві великі родини і одну вимерлу:

    Родина хижі сумчасті, або Dasyuridae;

    Родина сумчасті мурахоїди, або Myrmecobiidae;

    Вимерла родина сумчасті вовки, або Thylacinidae.

    Більшість тварин цього ряду мають приблизно однаковий зовнішній вигляд: довгасте тіло, потужні лапи з кігтями, довгий хвіст покритий шерстю. Виводкова сумка часто недорозвинена або зовсім відсутня. Залежно від величини тварини харчуються дрібними хребетними, комахами або мертвечиною.

     

    Тасманійський диявол